عصر امروز به مناسبت گرامیداشت روز ملی صنعت و معدن در مراسمی با حضور مسئولین کشوری و استانی از ۳۴واحد صنعتی و معدنی در سالن همایش های بانک کشاورزی تقدیر شد.
سلام ۳۴ واحد معدنی و صنعتی و دو پیشکسوت صنعتی و دو واحد دانش لیلا پاکیزه _ فرهاد دلق پوش در همایش گرامیداشت روزملی صنعت معدن با گرامیداشت هفته صنعت و معدن تصریح کرد: این روز متعلق به همه تلاشگران عرصه تولید و کارآفرینی است.
رئیس سازمان صمت گیلان با قدردانی از برگزارکنندگان مراسم خاطرنشان کرد: گیلان دارای ظرفیت بسیار خوب وارزشمند است و همه باید با استفاده از این ظرفیت توازنی برای نسل های آینده داشته باشیم.
وی با تاکید بر توان گیلان در صادرات ۴۰۰ میلیونی افزود: گیلان در صنعت علیرغم نوپا بودن استانی پویا و فعال است.و جدا از همه مشکلات و تنگناها ما به عنوان حامی در خدمت تولید کنندگان هستیم و همه باید برای درعضویت در CIS و ورود به اروپا تلاش کنیم.
دلق پوش در اشاره به بازدید خود از تولیدکنندگان قطعات خودرو یادآور شد: گیلان با داشتن ۸ دهم درصد وسعت کل کشور و حدود ۳ درصد جمعیت کشور دارای حدود ۲۹۵۰ واحد صنعتی و به عبارتی بیش از ۴ درصد صنایع کشور و ۸۲ هزار اشتعال مستقیم در بخش صنعت را دارد بیانگر توسعه قابل قبول شاخص های صنعتی در استان است.
وی افزود: گیلان در حال سیر در مسیر توسعه است و با بهره برداری از واحدهای جدید در حال بهبود آمار فوق هستیم .
دلق پوش با اشاره به کسب رتبه اول در صنعت سلولزی و پالت و کاغذ و …توسط گیلان یادآور شد: در حال ۴ واحد بزرگ در حال بهره برداری و یک واحد نیزدر سال جاری به مرحله تولید انبوه خواهد رسید که ظرفیت تولید محصولات یاد شده به بیش از ۲ میلیون متر مکعب می رسد.لذا با افتتاح واحدهای فوق این مساحت به ۵ میلیون مترمکعب خواهد رسید.
رئیس سازمان صمت گیلان در خصوص صدور پروانه بهره برداری خاطرنشان کرد: استان گیلان با اعطای ۲هزار و ۹۵۰ فقره پروانه بهره برداری رتبه دهم کشور را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: به لحاظ سرمایه گذاری نیز با حدود ۷۶ هزار میلیارد ریال رتبه ۱۵ کشور وبه لحاظ میزان اشتغال با ۸۲ هزار نفر رتبه ۱۲ کشور از آن گیلان است.
ضرورت راه اندازی اتاق فکر در حوزه صنعت معدن و تجارت
فرهاد دلق پوش با تاکید بر توان گیلان در صنعت غذایی و دارویی خاطرنشان کرد: مشکلات صنعت در تمام کشور وجود دارد لذا همت همه تولید کنندگان می تواند بحرانها را به فرصت تبدیل کند و در حوزه صنایع مواد معدنی باید به دنبال اتاق فکر جدید باشیم.
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت گیلان در خصوص رونق تولید بیان داشت:
۱۲۰۰ میلیارد تومن برای رونق تولید در خدمت استان است و ۵۶۰۰ میلیارد جذب شده و مابقی هم در بانکهاست و جذب خواهد شد.
وی با اشاره به تلاشهایی در حوزه کارگروه تولید و رفع موانع تولید تلاشهای بیان داشت: نبود سرمایه درگردش خرید تجهیزات و…سود ۱۸ درصد تسهیلات از اهم مشکلات و تولید کنندگان است.
تامین کافی به موقع و توزیع عادلانه نقدینگی بخش تولید، ایجاد ثبات و وضع دقیق قوانین ازسوی تمامی ارکان حاکمیت و لغو قوانین متناقض و…..
مدیرعامل خانه صنعت و معدن با اشاره به مشکلات موجود در عرصه صنعت بیان داشت: بنده حضوری ۳۸ ساله در صنعت دارم و الحمدالله در طول یک سال و اندی با وجود همه فشارهای وارده سعی کردیم این دوران سخت را سپری کنیم.
پورعلی تامین کافی به موقع و توزیع عادلانه نقدینگی بخش تولید، ایجاد ثبات و وضع دقیق قوانین ازسوی تمامی ارکان حاکمیت و لغو قوانین متناقض، کمک به تولید کنندگان و حمایت از بخش خصوصی واقعی ، فراهم کردن یک محیط امن کسب و کار، اجرای قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار حمایت از کالاهای ایرانی از سوی تمامی دستگاههای حکومتی، فراهم نمودن زمینه های ثبات اقتصادی و اجتماعی با همکاری تشکل های تولیدی ، ضرورت نگاه اینده پژوهانه به بخش معدن، ضرورت ارتقا معیشت تولید کنندگان به عنوان سرمایه های کشور در عرصه تولید و صنعت، تشکیل اتاق فکر برای رفع مشکلات موجود، زمینه سازی بهبود فرآیند از منابع صندوق ملی را از اهم خواسته های تولید کنندگان و فعالان عرصه صنعت و معدن عنوان کرد.
تبدیل ظرفیت بالفعل به بالقوه با استفاده از ۳۳ واحد شهرک صنعتی در گیلان
جعفرزاده تولید کنندگان را سربازان خط مقدم صنعت خواند و بیان داشت: با گذشت بیش ازیک و نیم سال از تحریم خود آمریکا از مقاومت ایران متعجب است.
نماینده مردم در خانه ملت با اشاره به اقدامات شایسته در عرصه صنعت تصریح کرد: بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه یکی از اتفافات بسیار خوبی است که به هر دلیل که در بودجه ۹۷ محقق نشد در بودجه ۹۸ تلفیق خواهد شد.
وی افزود: برخی از مسائل باید در دولت تمام شود و ما نباید مشکلات بین صندوق بانک مرکزی و وزارتخانه حل کنیم.
جعفرزاده با اشاره به سودهای کمر شکن بانک ها خاطرنشان کرد: در طرح دوفوریتی مجلس به این مهم هم پرداخته شده است.
وی لاهیجان، حسن رود، شهرصنعتی رشت و منطقه لوشان را ۴ واحد صنعتی بزرگ در گیلان عنوان کرد و گفت: بخش اعظمی از زیرساختها در گیلان وجود دارد و نیازبه توجه ویژه است و ما همکارانی در مجمع نمایندگان داریم که برای رفع مشکلات واحدهای تولید تلاشی مجدانه دارند.
جعفرزاده یادآور شد: گیلان دارای ۳۳ واحد شهرک صنعتی فعال است که می توان این ظرفیت بالقوه را به ظرفیت بالفعل تبدیل کرد.
شایان ذکر است از ۳۴ واحد معدنی صنعتی تقدیر شده دو واحد دانش بنیان صنعتی و دو پیشکسوت صنعتی بودند