صبح امروز سه شنبه نهم اردیبهشت اولین کنگره ملی آموزش و توانمند سازی بیمار و خانواده با محورهای کاربرد فن آوری های نوین، ملاحظات اخلاقی و قانونی، سیاستگذاری، چالش ها و موانع پیش رو، آموزش و توانمند سازی بیمار، خانواده و اقتصاد سلامت، انجمن های علمی، خیرین سلامت و بخش خصوصی، سبک زندگی سالم […]
صبح امروز سه شنبه نهم اردیبهشت اولین کنگره ملی آموزش و توانمند سازی بیمار و خانواده با محورهای کاربرد فن آوری های نوین، ملاحظات اخلاقی و قانونی، سیاستگذاری، چالش ها و موانع پیش رو، آموزش و توانمند سازی بیمار، خانواده و اقتصاد سلامت، انجمن های علمی، خیرین سلامت و بخش خصوصی، سبک زندگی سالم و خود مراقبتی در بیماری های واگیر و غیر واگیر و آموزش و توانمند سازی بیمار و خانواده با رویکرد بین حرفه ای و چالش های ان با حضور شاهرخ یوسف زاده چابک رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، دکترمریم حضرتی معاونت پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جمعی از معاونین و مسئولان و مدیران دانشگاه علوم پزشکی و جامعه مااامایی و پرستاری گیلان در مجموعه آموزشی و تفریحی دهکده ساحلی بندرانزلی برگزار شد
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ایده آل خبر_ لیلا پاکیزه: شاهرخ یوسف زاده چابک در این کنگره با تاکید بر توانمندی های ارزشمند این دانشگاه در حوزه بالینی تصریح کرد: پرستاران همواره پذیرای جمع کثیری از بیماران و خانواده های آنان هستند و در تمامی مراحل قبل ، حین و بعد از درمان میزبان اصلی بیماران گروههای پرستاری هستند که در حوزه های مختلف به ایفای نقش می پردازند .
وی از اضافه شدن سه رشته فلوشیپ در دانشگاه علوم پزشکی گیلان خبر داد و افزود: باتوجه به جایگاه بی بدیل پرستاری در حوزه درمان و بهداشت پرستاران وزارت بهداشت ودرمان از مسئولیت بسیار سنگینی برخوردار هستند .
شاهرخ یوسف زاده خاطرنشان کرد: برای ارتقا سلامت جامعه نیازمند بهره مندی از فعالیت های پرستاری هستیم و بحث اجتماعی شدن سلامت از دوره های قبل تاکنون بسیار فراگیر شده، لذا آنچه که ما در دانشگاههای علوم پزشکی و وزارت بهداشت و درمان به آن پرداختیم بهداشت و درمان بوده و متاسفانه به حوزه مردم کمتر پرداخته شده است. و به عبارتی در حوزه سلامت مولفه های بهداشت و درمان ۲۵ درصد و مولفه های اجتماعی ۷۵ درصد تاثیر گذار هستند.
وی در خصوص فعالیتهای دانشگاه گیلان در حوزه پژوهشی توسط جامعه پرستاری تصریح کرد: زمانی که بیمار برای دریافت خدمت به مراکز درمانی مراجعه می نماید بعد از دریافت خدمت درمان، در دوره نقاهت بیماری که کادر درمان حضور ندارند مسلما نقش خانواده و پرستار بسیار مهم می باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تاکید بر ضرورت تامین سلامت جامعه یادآور شد: این همایش می تواند نقطه عطفی برای توجه بیشتر و ارتقا فعالیتهای حوزه های پرستاری آموزشی و درمانی برای خانواده و بیمار و در نهایت تامین سلامت جامعه باشد.
یوسف زاده با تاکید بر اینکه دانشگاه علوم پزشکی گیلان در حوزه های مختلف در حال دنبال کردن برنامه های خود است، گفت: این دانشگاه در بحث ذینفعان که در راس آنها بیماران و خانواده های آنان می باشد، در برنامه راهبردی خود با سعی در جلب رضایتمندی آنان برنامه های متعددی دارد که
اولین کنگره ملی آموزش و توانمند سازی بیمار به عنوان یکی از این برنامه ها می تواند با انتقال تجربیاتی که در حین برگزاری همایش خروجی های مناسبی برای کادر درمانی این دانشگاه داشته باشد.
گذر ایران از پنجره طلایی
معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رئیس کنگره با قدردانی از ریاست دانشگاه و معاونت پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تاکید بر توانمندی های زیاد. این دانشگاه در ارتقا سلامت بیان داشت: کارشناسان و ماماها و پرستاران در یک تلاشی مجدانه در این کنگره با ارائه مقالات توانستند توانمندی های زیادی در حوزه مولفه های اجتماعی و تاثیر گذار در سلامت را به رشته تحریر در آوردند.
مریم حضرتی با تاکید بر اینکه در سال ۲۰۳۰ میلادی ازهر ۴ نفر یک نفر سالمندی در ایران خواهد بود، بیان داشت: در آن سال جمعیت سالمندی تا ۲۵ درصد افزایش خواهد داشت تا۳۰ سال آینده جامعه ایران با سونامی جمعیت سالمندی مواجه خواهد شد.
ضرورت برنامه ریزی برای جامعه سالمند ایران در ۳۰ سال آینده
وی با تاکید بر به هم خوردن بالانس جمعیتی در جهان و کاهش مرگ و میر تصریح کرد: ایران نیز در حال گذر از پنجره طلایی خود است و نیروی جوان فعلا بیشتر از نیروی سالمند و کودک است و این زمان فقط یک بار در هر کشور اتفاق خواهد افتاد اگر ما در سی سال گذشته برنامه ریزی خوبی داشیم امروز با موضوع بیکاری مواجه نبودیم.
معاون پرستاری وزارت بهداشت ودرمان با تاکید بر ضرورت برنامه ریزی برای جامعه سالمند ایران در ۳۰ سال آینده یادآور شد: در حال حاضر ۹درصد جامعه ایران سالمند است و در سی سال آینده حدود ۲۲ درصد جامعه ما سالمند خواهد شد .بنابراین ازاکنون باید به فکر برنامه ریزی برای داشتن جامعه سالمند موفق داشته باشیم پس خود مراقبتی یکی از این برنامه هاست.
وی با اشاره به افزایش هزینه سلامت یادآور شد: خود مراقبتی اولین و کمترین هزینه تامین سلامت است که خوشبختانه در استان گیلان با توجه به برنامه های ارائه شده شاهد موفقیت های بیشتری در این زمینه بوده ایم.
مریم حضرتی با تاکید بر سیاستگذاریهای وزارت بهداشت در دهه اخیر تصریح کرد: با توجه به سیاستگذاریهای وزارت بهداشت در حوزه پرستاری و مامایی در زمینه توانمندسازی بیمار و خانواده و تشکیل دبیرخانه ان در دانشگاه علوم پزشکی گیلان حکایت از مدیریت اقتصادی زمان و کار است و حاکی از فهم صحیح مدیران این دانشگاه در حوزه آموزش و توانمندی سازی بیماران و خانواده های آنان دارد.
ارائه دستور العمل سلامت به گیرنده خدمات توسط معاونت پرستاری وزارت بهداشت
او از ضرورت دسترسی عادلانه در نظام سلامت سخن گفت و تصریح کرد: برنامه ششم توسعه ما را مکلف به انجام آموزش و توانمند سازی مردم کرده است و هر سه ماه یک بار مجلس خواستار گزارش از وزارت بهداشت است.
رئیس کنگره از از ارائه دستور العمل سلامت به گیرنده خدمات توسط معاونت پرستاری وزارت بهداشت خبر داد و گفت این دستورالعمل مشتمل بر ده ماده و ۶ تبصره است که در کارتابل وزیر قرار گرفته و به زودی اجرایی و به بیمارستان ها فرستاده خواهد شد.