رشت - ایده آل خبر - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه سلامت، سرمایه ارزشمندی است، افزود: انسان سالم، محور توسعه پایدار بوده و باید در صدد بهرهمند شدن تمام انسان ها از مواهب الهی باشیم.
وی بیان داشت: متقاضی سفیر سلامت خانواده یکی از اعضای با نفوذ خانواده است که متاهل یا دارای سن بیشتر از ۱۸ سال است و حداقل ۸ کلاس سواد خواندن و نوشتن دارد و در دوره های آموزش حضوری و مجازی تعیین شده در سه حیطه پیشگیری و ارتقای سلامت، درمان های اولیه و توانبخشی مشارکت نموده و مسئولیت مشارکت در مراقبت از سلامت خود و خانواده را به عهده می گیرد.
وی، آگاهی بخشی به خانوادهها را یکی از مهمترین اقدامات درکنترل بیماری کرونا دانست و افزود: سفیران سلامت در این برهه حساس، پیام نظام بهداشتی کشور را به عنوان رابطین و ضابطین در منازل به اقوام و اعضای خانوادههایشان میرسانند.
دکتر حیدرزاده با اشاره به راه اندازی برنامه “هر خانه یک پایگاه سلامت” در دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: طی چند ماه گذشته با برگزاری کارگاه های برای تربیت مربیان شهرستانی در شهرستانهای مختلف استان، مربیان شهرستانی در حال آموزش دادن هستند.
این مقام مسوول گفت : با پیش رفتن این طرح، هر یک از خانواده های ساکن در استان گیلان، یک سفیر سلامت داشته و در ارتباط با پزشک خانواده خودشان، پیام ها را دریافت و آموزشهای لازم را در خانواده هایشان انجام می دهند.
معاون بهداشتی دانشگاه در ادامه این وبینار گفت: یکی از بزرگترین مشکلاتی که بدنبال همه گیری کووید ۱۹ در جامعه ایجاد شد، تعطیل شدن بسیاری از مشاغل و به مخاطره افتادن امنیت غذایی این گروه بویژه زنان باردار و کودکان شد.
وی خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از این وضعیت، گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان مبادرت به شناسایی افراد در معرض خطر کرده و با کمک کمیته امداد امام خمینی(ره) و بنیاد علوی اقداماتی برای تامین بسته های غذایی لازم که حاوی ریز مغذی ها و انرژی برای این افراد باشد، صورت گرفته و امید است این بسته ها به دست افراد نیازمند برسد.
گفتنی است: به منظور استقرار، بررسی پیشرفت، ارائه گزارش کار و اجرای برنامه کشوری”هر خانه یک پایگاه سلامت” و جلسه حمایت های تغذیه ای از زنان باردار، بصورت ویدیوکنفرانس، در سالن کنفرانس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزار شد.