لیلا پاکیزه _ پایگاه خبری تحلیلی ایده ال خبر: در راستای تشریح برنامه های ستاد تنظیم بازار در خصوص سهمیه بندی کالاهای اساسی ویژه ماه مبارک رمضان معاون بازرگانی سازمان صنعت معدن و تجارت گیلان در گفت و گو با ایده ال خبر با تاکید بر سبقه طولانی فعالیت این ستاد بیان داشت: ستاد […]
لیلا پاکیزه _ پایگاه خبری تحلیلی ایده ال خبر: در راستای تشریح برنامه های ستاد تنظیم بازار در خصوص سهمیه بندی کالاهای اساسی ویژه ماه مبارک رمضان معاون بازرگانی سازمان صنعت معدن و تجارت گیلان در گفت و گو با ایده ال خبر با تاکید بر سبقه طولانی فعالیت این ستاد بیان داشت: ستاد تنظیم بازار فعالیت باسابقه ای دارد اما با افزایش قیمتها فعالیت این ستاد حساس تر شده است.
ورود و توزیع کالاهای اساسی با ارز ۴۲۰۰ تومان الویت فعالیت کارگروه ستاد تنظیم بازار کشور
محمود خانزاده با اشاره به عضویت وزارتخانه های متعدد در ستاد تنظیم بازار تصریح کرد: هر هفته جلسه کارگروه این ستاد در سطح استان های کشور تشکیل می شود و الویت فعالیت کارگروه های آن برنامه ریزی جهت ورود و توزیع کالاهای اساسی با ارز ۴۲۰۰ تومان، چون برنج خارجی، گندم ، کنجاله سویا ، ذرت، داروهای دامی، انواع کود و سموم شمیایی، شکر خام ، روغن های خام ، انواع دانه های روغنی، کاغذ چاپ و تحریر ، خمیر نان ، داروهای پزشکی و …. است .
وی افزود: در استان ستاد تنظیم بازار با ریاست استاندار تشکیل و سازمان صمت گیلان به عنوان دبیرخانه این ستاد عمل می نماید.
معاون بازرگانی سازمان صنعت معدن و تجارت گیلان خاطرنشان کرد: ستاد تنظیم بازار در استان گیلان روز یکشنبه هر هفته با حضور نمایندگانی از دستگاههای زیرربط اقدام به برگزاری جلسه می نماید، اما با توجه به حجم برنامه های جناب استاندار جلسات بدون حضور ایشان برگزار ، به فراخور موضوع هر صنفی که مشکل دارند، مشکلات بازار مطرح و جمع بندی ان در پایان ماه در جلسه ای با ریاست استاندار مطرح و مصوبات نیز نوشته و مورد پیگیری قرار می گیرد.
وجود مصوبات و مستندات تمامی جلسات در سازمان صنعت معدن و تجارت گیلان به عنوان دبیرخانه ستاد تنظیم بازار استان
محمود خانزاده تاکید داشت: توزیع هیچ کالایی به تنهایی توسط سازمان صمت انجام نمی شود مگر با حضور نمایندگان کارگروه ستاد تنظیم بازار و تصمیمات ستاد تنظیم بازار استان
وی از وجود مصوبات و مستندات تمامی جلسات در سازمان صنعت معدن و تجارت گیلان به عنوان دبیرخانه ستاد تنظیم بازار استان خبر داد و افزود: در جمع بندی سال ۹۷ استان گیلان موفق شد رتبه اول درسطح کشور را در راستای برگزاری جلسات به موقع و پیگیری مصوبات این ستاد از آن خود کرد.
معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان از برگزاری جلسات شهرستانی دو هفته یک بار این ستاد خبر داد و گفت: این جلسات نیز با ریاست فرماندار و با الگوبرداری از مصوبات استانی به صورت یکپارچه عمل می کنند.
توزیع اقلام کالاهای اساسی در شهرستانها براساس آخرین آمار جمعیتی استان
او در خصوص توزیع اقلام کالاهای اساسی در شهرستانها تصریح کرد: در راستای توزیع اقلام و کالاهای اساسی تمامی شهرستانها سهمیه های مشخص دارند و براساس آخرین آمار جمعیتی شهرستانها سهمیه این کالاها در اختیار فرمانداران قرار می گیرد تا بین صنوف و افراد توزیع می گردد.
تمهیدات سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان از ۱۵ روز قبل از ماه رمضان در راستای تامین شکر
محمود خانزاده از نابسامانی قیمت و موجودی شکر در بازار سخن گفت و ببان داشت: البته سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان از ۱۵ روز قبل از ماه رمضان به فکر تامین سهمیه شکر استان بود و از آنجایی که این سهمیه ها در استان های دیگر چون ارومیه و خراسان شمالی وجود دارد، لذا با توجه به مشکلات حمل و نقل و … تقاصای دریافت از استان های نزدیک تر نمودیم.
تامین نقدینگی یکی از مشکلات تخصیص سهمیه شکر به استان
معاون بازرگانی سازمان صنعت معدن و تجارت گیلان بحث نقدینگی را دیگر مشکل تخصیص سهمیه شکر استان عنوان کرد و گفت: با توجه به افزایش ۴۰ درصدی حقوق بسیاری از تولید کنندگان متقاصی دریافت تسویه حساب ارزش افروده سه ماهه آخر سال ۹۷ هستند.
ضرورت تخصیص سهمیه بندی شکر به یک سازمان خاص
وی همچنین جذب شکر توسط عمده فروشان و عاملان تنظیم بازار از دیگر استانها را عامل دیگر افزایش قیمت شکر خواند و بیان داشت: اگر سهمیه را به یک سازمان خاص تخصیص یاید تاحدی مشکل مرتفع خواهو شد. همانگونه که ده سال پیش شکر توسط اداره غله و اداره قند شکر جذب می شد اما امروز سازمان صمت علاوه بر نظارت باید خرید ، جذب و تعریف شبکه از کارخانجات قندسازی کشور را عهده دار شود.
تخصیص ۲۰۰ تن سهمیه شکر به شهرستان رشت
خانزاده تصریح کرد: براساس آخرین تصمیمات ستاد تنظیم بازار استان در دو هفته پیش سهمیه جذب شکر برعهده فرماندار رشت قرار گرفت، لذا با قرار دادن بانک اطلاعاتی این سازمان توزیع ان نیز برعهده فرمانداری نهاده شد،
اما تاکنون فرمانداری هنوزبیش از ۶۰ درصد سهمیه شکر را نتوانست جذب کند. این مقدار نیز در نوبت تحویل شکراز استان خراسان شمالی است.
وی در ادامه از تخصیص ۲۰۰ تن سهمیه شکر به شهرستان رشت خبر داد و گفت: براساس مصوبات ستاد تنظیم بازار ، ۲۵ تن برای تعاون روستایی رشت ومابقی ان اتحادیه موطف به خرید شده است و با ارایه لیست به اصناف مدیریت بازرسی اتاق اصناف موظف به نظارت توزیع و فروش درست شکر می باشد.
وی افزود: تمام واحدهای صنفی دارای پروانه می توانند با مراجعه اتحادیه صنف خوابار و سقط که در پاساژ گلستان بازار رشت مستقر است نسبت به دریافت سهمیه خود اقدام کنند.
تحویل شکر یارانه ای به قیمت ۳۷۰۰ تومان
خانزاده یادآور شد: قیمت شکر دم در کارخانه ۳ هزار تومان است و با توجه به قیمت حمل و هزینه انبارداری و ده درصد سود معازه دار حدود ۳۷۰۰ تومان به دست مشتری خواهد رسید.
معاون بازرگانی سازمان صنعت معدن و تجارت گیلان از توزیع ۱۵تن شکر و ۱۴ و نیم تن گوشت منجمد در نمایشگاه توزیع طی ده روز برپایی نمایشگاه خبر داد و گفت: در بحث خرما و حبوبات با تامین از مبادی تولید کشور با ۳۰ درصد کمتر از قیمت بازار بین مردم توزیع شد .
وی یادآور شد: در حال حاضر ۹۵۰ تن سهمیه برنج خارجی هندی داریم که حسب مصوبه تنظیم بازار کشور برای استان های گیلان و مازندران و گلستان که قطب برنج کشور هستند با اجازه مکتوب استاندار دریافت و با قرار گرفتن در جلسه کارگروه تخصصی به واحدهای صنفی با الویت پخش خواهد شد.
رصد دوربین و اخذ تصویر از دستگاههای کارتخوان فروشگاههای بزرگ
محمود خانزاده از رصد دوربین و اخذ تصویر از دستگاههای کارتخوان فروشگاههای بزرگ سخن گفت و بیان داشت: در صورت تخلف فروشگاههای بزرگ سهمیه بندی بعدی به وی تعلق نخواهد گرفت.
تخصیص ۱۶۰ تن گوشت منجمد به قیمت مصوب ۳۰ هزار تومان به گیلان
معاون بازرگانی سازمان صنعت و معدن و تجارت گیلان در ادامه از تخصیص ۱۶۰ تن گوشت منجمد به قیمت مصوب ۳۰ هزار تومان به گیلان خبر داد و افزود: این موضوع نیز در حال پیگیری است،لذا با جذب مباشر و براساس سرانه جمعیت بین کلیه شهرستانها توزیع خواهد شد.
وی در پایان با اشاره به استقرار ماموران نظارتی سازمان صنعت و معدن و تجارت گیلان در نمایشگاه و واحدهای صنفی بزرگ تصریح کرد: ضرورت دارد تا شهروندان محترم بدانند که سازمان صمت به عنوان عضو ستاد تنظیم بازار سعی در تامین کالاهای اساسی دارد که یا به وسیله جذب از ستاد تنظیم بازار کشور و یا جذب از سقط فروشها اقدام به توزیع شکر خواهد کرد.لذا شایسته است تا هرجا کوتاهی از سوی توزیع کنندگان توسط شهروندان مشاهده گردید ، می توانند از طریق تلفن ۱۲۴ می توانند نسبت به ارائه تخلف مغازه داران یا فروشگاههای بزرگ و کوچک اقدام نمایند.
لذا شایسته است هرجاشهروندان کوتاهی از سوی توزیع کنندگان مشاهده نمودند، از طریق تلفن ۱۲۴ نسبت به گزارش تخلف مغازه دار یا فروشگاههای بزرگ اقدام نمایند.